lunes, 20 de febrero de 2012

Vissen op Fuerteventura


Ga naar fuerteventura.startpagina.nl en vind echt alles over het leven, culinaire tentjes en resturants, uitgaan, vakantie, genieten, geschiedenis, maar ook de bevolking en de natuur op dit unieke eiland van de Canarische Eilanden


De buitengewone geografische ligging, het subtropisch klimaat en de stromingen van de Atlantische Oceaan zorgen ervoor dat het zeevissen op Fuerteventura zeer aantrekkelijk is. Het maritiem biotoop wordt gevormd door een overvloed aan sedentaire vissoorten en migrerende vissoorten. De mogelijkheden voor het vissen op Fuerteventura zijn enorm: Big Game, Marlijn vissen, jigging, spinvissen, tonijn vissen, slepend vissen. De kans dat je hier de vis van je leven vangt is dan ook niet klein!

Big Game Vissen op Fuerteventura

Fuerteventura staat wereldwijd bekend voor het big game vissen, het tonijn vissen en vooral voor het marlijn vissen. Op zeer korte afstand van de haven zijn er al grote dieptes die perfect zijn voor het big game vissen. Meestal wordt het aas net na het verlaten van de haven al te water gelaten!

De Blue Marlijn (Blauwe Marlijn) staat bij elke sportvisser bovenaan z'n verlanglijstje. Deze geweldige roofvis, die meer dan 600kg zwaar kan worden, bezoekt Fuerteventura van Juni tot November. Daarna verlaat hij de Canarische Eilanden en trekt zuidwaards om het jaar daarop terug te komen.

fuerteventura.startpagina.nl, het overzicht en startpunt voor je reis naar Fuerteventura. Ga je niet op reis, bekijk dan eens wat dit eiland je te bieden heeft

Met het slepend vissen met licht materiaal (20 - 30lb vismateriaal) en kleinere pluggen of levend aas, kan je ook schitterende vistrips meemaken. Naar gelang de tijd van het jaar en het seizoen kan er bijvoorbeeld op schitterende sportvissen gevist worden zoals bonito, sierra, pargo, barracuda, sama, amberjack, tonijn, bluefish, mahi-mahi, enz gevist worden.

Meer informatie over het vissen op Fuerteventura

No hay comentarios:

Publicar un comentario